« امروز اگر بزرگ شدیم به برکت | خطبه 187 نهج بلاغه به صورت صوتی » |
#دریاچه گهر نگین زیبای زاگرس
دریاچه گَهَر یک دریاچه کوهستانی در ایران است. این دریاچه در منطقه حفاظت شده اشترانکوه در استان لرستان با ارتفاع 2350 متر از سطح دریا قرار گرفتهاست. این دریاچه که به «نگین اشترانکوه» معروف است به سبب نداشتن راه ماشین رو تا حد زیادی از خرابی و آلودگی به دست انسان به دور ماندهاست. سالانه در حدود 70٬000 گردشگر اقدام به بازدید از این منطقه مینمایند.
اغلب اروپائیان و سیاحان این دریاچه را به نام دریاچه ایران میشناسند که این شناخت حاصل معرفی یک زن انگلیسی به نام ایزابلالوسی بیشوپ است که در سال 1890 میلادی توانست مدت 3ماه در این منطقه تحقیق کرده و هزار کیلومتر راهپیمایی کند ولی با توجه به اسناد معتبر تاریخی اولین کسی که موفق به کشف دریاچه گهر شد یک زمینشناس اتریشی به نام آ-رودلر بود
که در سال 1888 میلادی موفق شد نام خود را به عنوان کاشف دریاچه گهر در تاریخ ماندگار کند. وی در هنگام کشف این دریاچه از ارتفاعات اشترانکوه ازنا حرکت کرده بود. اولین و قدیمیترین تصویر مستند تهیه شده از این دریاچه نیز در سال 1891 میلادی گرفته شدهاست که به یک سیاح فرانسوی به نام ژان ژاک دومرگان تعلق دارد.
ماهیهای موجود در دریاچه قزلآلای رنگینکمان، قزلآلای خالسرخ، سیاهماهی است
و در اطراف دریاچه پوششی از درختان بلوط، ید، بادام، پسته وحشی، گلابی وحشی، چنار، نارون، بلوط مازو، گردو، انجیر، زبان گنجشک، سیب، زالزالک، ارژن، کنار کهور، انار، گز و موی وحشی در ترکیب با گلهای لاله واژگون، شقایق، زنبق، لاله وحشی تاج خروسی و اختر است که دریاچه بخشی از زیبایی خود را مدیون همین پوشش گیاهی است.
فرم در حال بارگذاری ...